Libri “Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët 1844-1999”, Dokumentari nga Prof. Dr. Nusret Pllana me Regji nga Regjisori i njohur Luan Kryeziu, dhe kënga kushtuar Komandant Xhabit Toqanit promovohet nga Shoqata Kulturore Shqiptare Montreal edhe në Montreal, Kanada

Image

Në datën 13 Nëntor 2016, me iniciativen e kryetares Znj. Anila Erindi Kati dhe me mbështetjen e Shoqatës Kulturore Shqiptare Montreal, në sallën e qendrës Komunitare Cotes des Neiges, u prezantua libri i shkrimtarit kosovar Prof. Dr. Nusret Pllana, Libri me titull Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët 1844-1999. 

Gjithashtu u promovua dokumentari me po të njëjtin autor Prof. Dr. Nusret Pllana dhe produksion i regjisorit të mirënjohur Z. Luan Kryeziu, mbi masakrën e Marsit të vitit 1999 në Krushë të Madhe, e cila ishte një ndër masakrat më të mëdha, më të gjakosura, dhe nga më të dhimbshmet në Kosovë.

Foto: Znj. Anila Erindi Kati (Kryetare e SHKSHM) & Prof. Dr. Nusret Pllana

Znj. Anila falenderoi Prof. Dr. Pllanën për punën e tij të palodhur, gjithashtu shprehu kënaqësinë për organizimin e këtij promovimi libri, dokumentari dhe kënge. Më pas përshëndeti dhe falenderoi Ambasadorin e Shqiperisë Z. Ermal Muca me bashkëshorten e tij për pjesëmarjen, përshëndeti dhe falenderoi Ambasadorin e Kosovës Z. Lulzim Hiseni. Një falënderim i veçantë iu perkushtua sponsoreve të Prof. Dr. Pllanës, Familjes Zejnullahu, Familjes Toçani dhe Familjes Zhuri, gjithashtu përshëndeti të ftuarit e ardhur nga Laval-i, Montreal-i dhe nga Granby.

Foto: Nga prezantimi i Librit në Montreal

Me pas Znj. Anila ftoi Z. Flurans Ilia të thotë një përmbledhje të shkurtër mbi Prof. Dr. Nusret Pllanën. Ai foli mbi punën e palodhur ndër vite të profesorit, me përkthimet e librit në 9 gjuhë dhe promovimin nga shumë qëndra evropiane dhe botërore.

Në vijim Znj. Anila ia dha fjalën Prof. Dr. Pllanës, i cili foli me shumë detaje mbi atë ç’ka libri flet, mbi historinë e dhimbshme, mbi gjakun e derdhur, në fshatin Krushë të Madhe të Kosovës.

Kishim kënaqësinë të kemi të pranishëm jo vetëm autorin Prof. Dr. Nusret Pllana, ardhur posaçërisht nga Kosova për këtë aktivitet. Por gjithashtu të ftuarit e veçantë përfaqësuesi diplomatik i Shqiperisë në Kanada Shkëlqesia e tij Z. Ermal Muça, dhe përfaqësuesi diplomatik i Kosovës në Kanada Shkëlqesia e tij Z. Lulzim Hiseni.

Foto: Z. Ermal Muça (Ambasadori i Shqipërisë në Kanada) & Z. Lulzim Hiseni (Ambasadori i Kosovës në Kanada)

Të dy ambasadorët shprehën kënaqësinë e tyre për ftesën dhe organizimin e eventit të prezantimit të librit. Z. Ermal Muça tha: 

– Falenderojmë Shoqatën Kulturore Shqiptare Montreal për punën që bën për organizime të tilla. 

Ndërsa ambasadori i Kosovës Z. Lulzim Hiseni tha:

– E kam njohur prej tashmë disa vitesh Prof. Dr. Pllanën dhe punën e madhe që ka bërë, e vlerësojmë jashtë mase dhe i urojmë suksese të mëtejshme. 

I ftuar tjetër në sallë ishte dhe rapdsodi i njohur Z. Mehdi Isufi, i cili këndoi dy këngë të krijuara nga ai vetë. Na trasmetoi shumë emocione për lidhjet mes Kosovës dhe Shqiperisë. Eventi kaloi në një atmosferë të këndshme dhe frutdhënëse. 

Prof. Dr. Nusret Pllana & Z. Mehdi Isufi

Në fund të eventit Znj. Anila Erindi Kati falenderoi të pranishmit në sallë, falenderoi të dy ambasadorët, falenderoi sponsorët e udhëtimit Familjet Toqani, Zejnullahu dhe Xharra, mbi të gjitha falenderoi Prof. Dr. Nusret Pllana për pranimin e ftesës të prezantojë librin, dokumentarin dhe këngën në qytetin e Montrealit. Ajo u shpreh se është kënaqësi profesor që ju kemi të ftuar nderi në mes nesh. 

Foto nga e majta në të djathtë: Vëllai i dëshmorit Xhabit Toqanit – Z. Bedri Toqani, Z. Lulzim Hiseni (Ambasadori i Kosovës në Kanada), Znj. Anila Erindi Kati (Kryetare e SHKSHM), Prof. Dr. Nusret Pllana, Z. Ermal Muça (Ambasadori i Shqipërisë në Kanada) 

Në fund të ftuarit morën librin e profesorit dhe patën kënaqesinë të marrin foto me Prof. Dr. Nusret Pllana.

info-Montreal

Kanada, Nëntor 2016

E drejta e publikimeve rezervohet vetëm me lejen e autorit.

Copyright © 2016

Follow me on my Blog!

Image

English: All the events coming up soon, you can follow me in Ermir Dardha’s Blog.

I would like to thank all my friends and associates, 2600 visits from 38 different countries.

Thank you to you all for visiting my Blog.

20131028-223143.jpg
Français: Tous les événements à venir prochainement, vous pouvez me suivre sur le blog de Ermir Dardha.

Je tiens à remercier tous mes amis et associés, 2600 visites de 38 pays différents.

Merci à vous tous de visiter mon blog.

20121212-222124.jpg

There are 4 ways you can market your Blog.

20121214-005528.jpg

Leading Country is Canada with the highest number of visits in my Blog!

20121222-230338.jpg