Trudeau dhe Trump diskutojnë përshpejtimin e bisedimeve të NAFTA-s në takimin në G7

Marrëveshja e tregtisë së lirë të Amerikës së Veriut ishte tema e bisedimeve në Charlevoix ndërmjet Kryeministrit Trudeau dhe Presidentit Trump.

Trudeau u shpreh: – “Një mundësi për të diskutuar një numër të madh çështjesh si, tregëtia, përkushtimi ndaj botës duke punuar së bashku për të krijuar vënde pune për njerëzit në të dy krahët e kufirit, të dy jemi zgjedhur dhe jemi përkushtuar për të rritur shtresën e mesme, ti ndihmojmë ata që punojnë fort ti bashkohen. Këto janë saktësisht çështjet që jemi fokusuar.”

Trump u shpreh: – “Justin ka vendosur të heqë gjithë tarifat pengesat për tregëtinë midis Kanadasë dhe SHBA (me humor) kështu që jam i lumtur.

Trudeau u shpreh: – “Kështu që NAFTA ështe në formën e saj të mirë.”

Trump u shpreh: “Ne aktualisht jemi duke punuar për të hequr tarifat për të dyja vendet, kemi bër shumë progres, por do të shohim si do ecin gjërat në vazhdim. Ka mundësi që NAFTA mund të ketë një form ndryshe, me Kanadanë, me Meksikën, marveshje një nga një më të lehta dhe më të thjeshta, më e mirë kjo për të dyja vendet. Këto i kemi në diskutim, mardhëniet janë më të mira se më parë dhe më përfituese se më parë, si për Kanadanë dhe Shtetet e Bashkuara.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s