info-Montreal: Protesta për lirimin e Ramush Haradinaj edhe në Kanada

Në vazhdën e protestave në mbarë botën për lirimin e z. Ramush Haradinaj, kësaj rradhe ishin edhe shqiptarët me banim në Kanada.

Foto: Protesta “Unë jam Ramush Haradinaj”

Në datën 22 Prill 2017 nga ora 13:00 deri në ora 14:00 u zhvillua një protestë përballë Konsullatës Franceze në Montreal. Shqiptarët me banim kryesisht në Provincën e Kebekut ju përgjigjen pozitivisht thirrjes së z. Mehdi Isufi organizator i kësaj proteste.

Foto: z. Mehdi Isufi (organizator)

Fjalën e mbajti z. Mehdi Isufi (organizator) i cili u shpreh se z. Haradinaj ka qenë në mbrojtje të popullsisë, dhe më tej z. Gjergji Hasa (avokat) i cili u shpreh se Haradinaj ka shkuar me këmbët e tij dy herë në Gjykatën Ndërkombëtare të Hagës për tu gjykuar për të njëjtën periudhë dhe ka rezultuar i pafajshëm. Kjo ç’ështje e re e hapur se gjoja kanë dalë fakte të reja është thjesht një hakmarrje dhe një padrejtësi. 

Foto: Gjergji Hasa (avokat)

Protesta u zhvillua paqësisht, në të u dëgjuan thirrje si “Lironi Ramush Haradinaj” në anglisht apo “Unë jam Ramush Haradinaj” në frengjisht.  

Protestuesit ishin të veshur me flamujt shqiptar atë të Kosovës dhe Shqipërisë dhe në pankarta lexoheshin shprehje në të treja gjuhët (Shqip, Frengjisht, Anglisht) si “Ramush Haradinaj është Gjenerali jonë De Gaulle”, “Haradinaj është ç’lirimtar” apo “Haradinaj nuk je vetëm” etj.

Në pêrfundim z. Isufi falenderoj gjithë ata që ndihmuan dhe erdhën, në veçanti z. Ajet Nuro në pregatitjen e pankartave. Në përfundim të gjithë protestuesit u larguan qetësisht.

info-Montreal

E drejta e publikimeve rezervohet vetëm me lejen e autorit.

Copyright © 2017

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s