info-Montreal: Libri më i vjetër për fëmijë me tregime të moçme shqiptare “Eposi i Kreshnikëve” projekti më i ri në Shkollën Shqipe “Nënë Tereza” në Laval.


Është projekti më i ri për fëmijët e shkollës shqipe “Nënë Tereza” i cili vjen i konkretizuar sot datë 20 Nëntor 2016, nga Z. Genc Trebicka dhe nën përkujdesjen e Kryetarit të Bashkësisë Shqiptare të Kebekut në Montreal Z. Rikad Shpori, në shkollën shqipe “Nënë Tereza” në Laval.

Z. Genc Trebicka duke i prezantuar fëmijëve tregimet nga “Eposi i Kreshnikëve”.

Në këtë të diel, Gjyshi Genci Trebicka përzgjodhi dy tregime të bukura për fëmijët, “Fuqija e Mujit” si dhe “Muji dhe Zanat” nga libri më i vjetër edukues dhe më i bukur me tregime për fëmijë “Eposi i Kreshnikëve” një kopje e vjetër e librit e ruajtur me shumë dashuri që nga fëmijëria e Z. Trebicka.

Z. Genc Trebicka & Z. Rikard Shpori kryetar i BSHKM

Duke ju uruar suksese në këto projekte edukuese për fëmijë, info-Montreal fton të gjithë shqiptarët të mbështesin këto projekte si dhe prindërit të sjellin fëmijët e tyre në Shkollën “Nënë Tereza”. 

Eposi i Kreshnikëve është një vepër e pasur letraro-folkloristike që ka të përmbledhura tregime të moçme shqiptare dhe ka një shqipe shumë të bukur me plotë fjalë të larmishme që ndihmon në pasurimin e fjalorit shqip për fëmijët dhe ngjallë kuriozitetin e tyre dhe zhvillon dëgjimin aktiv në gjuhën shqipe nëpërmjet përrallave.

info-Montreal

Kanada, Nëntor 2016

E drejta e publikimeve rezervohet vetëm me lejen e autorit.

Copyright © 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s