info-Montreal: Prof. Dr. Nusret Pllana prezanton librin e tij “Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët”

Në kuadrin e aktiviteteve të muajit të trashgimisë shqiptare në Montreal, Kanada në datën 13 Nëntor 2016, nga ora 15:00 deri në ora 17:00 në Qendrën Komunitare Cote-Des-Neiges në Montreal do të zhvillohet promovimi i librit si edhe shfaqja e dokumentarit dhe këngës me një temë të rëndësishme historike. 

Autori i librit Prof. Dr. Nusret Pllana, vjen posaçërisht nga Kosova për të prezantuar librin e tij me titull: 

Terrori i Serbisë Pushtuese mbi Shqiptarët 1844-1999


Ky libër është përkthyer në disa gjuhë: anglisht, frengjisht, gjermanisht, turqisht, serbisht dhe deri tani është promovuar në këto qëndra europiane dhe botërore: Prishtinë, Tiranë, Tetovë, Shkup, Oslo, Jovik, Stokholm, Kopenhagen, Katovicë, Budapest, Romë, Helsinki, Vjenë, Lion, Paris, Shtutgart, Dortmund, Singen, Nyrnberg, Hechingen, Pforzheim, Hamm, Gjenevë, Cyrih, Lugano, Ankara, Stamboll, Izmir, Bursa, New York, Washington , Detroid, Melbourne, Toronto, Bearry, Bruksel, Berlin e Braunschweig.

Ky libër gjithashtu është përkthyer edhe në gjuhën japoneze e suedeze dhe është ribotuar disa herë si dhe është në përgatitje të ribotimit të gjashtë të tij.

Të ftuar nderi do të jenë përfaqësuesi diplomatik i Shqipërisë në Kanada, Ambasadori Z. Ermal Muca, dhe përfaqesuesi diplomatik i Kosovës në Kanada,  Ambasadori Z. Lulzim Hiseni.

Aktiviteti zhvillohet nën përkujdesjen e SHKSHM në adresën: 

6767 chemin de la cote des neiges, Montreal, Quebec H3T 1Y4

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s