Kryetari i BSHKM z. Rikard Shpori i dhuron kupën e kampionëve 2016 skuadrës fituese të Ferizajt

Të dielën, në datë 5 Qershor 2016 u zhvillua Kupa e Futbollit në Provincën e Kebekut, prej orës 12:00 deri në ora 17:00, për vitin e gjashtë me rradhë. Katër ekipe morën pjesë, duke zhvilluar ndeshje ndërmjet tyre. Bashkësia Shqiptare e Kebekut në Montreal ishte organizatorja e kupës së futbollit. Ndeshjet u luajtën në fushat e qendrës sportive SportXpo, në Laval në Adresën 2890 Bulevardi Dagenais.


Ekipi i Ferizajt 

Katër ekipet që morën pjesë në ndeshjet eliminuese, ekipi Autokton me kapiten z. Fidan Ramadani të ardhur nga Saint Jerome dhe ekipi i Lavalit me kapiten z. Gëzim Drenica, ekipi Ferizajt me kapiten Ilir Mushkalaj, dhe ekipi Kosova nga Montreali me kapiten Naser Veselin që dhuruan ndeshje të bukura. Në gjysmë-finale u takuan Ferizaj kundër Lavalit dhe Kosova kundër ekipit Autokton. Ndeshjet ishin të forta por ekipet Autokton dhe Ferizaj ishin dy ekipet më të mira të cilat u përballën në finale. 

Ekipi Kosova

Në fund kjo ndeshje u mbyll me rezultatin e gjashtë golave për Ferizajn kundrejt tre të kryera nga Autoktonët. Ekipi i Ferizajt të cilët u kurorëzuan si ekipi Kampion për vitin 2016 në Kebek. Ekipi fitues siç është bërë traditë do të përbëjë përfaqësuesen zyrëtare të Provincës së Kebekut në Kupën e shqiptarëve të Kanadasë për vitin e ardhshëm. 


Ekipi i Lavalit

Duke qenë se ky aktivitet sportiv është një ndër aktivitetet më të rëndësishëm ai mblodhi me dhjetra bashkëkombas e sport-dashës si fëmijë e futboll-dashës që mbështesnin ekipet e zemrës. 


Fëmijët

Kjo ishte një e dielë me shi, por që nuk pengoi aktivitetin sepse në fushat e mbyllura futbollistët luajtën shumë bukur dhe dhuruan emocione me gola të bukur në Laval, ku flamujtë e Shqipërisë dhe Kosovës valëviteshin në anë të fushës. 


Ekipi Autokton

Në fund kishte një ceremoni të bukur të dhurimit te Medalieve nga Kryetari i Bashkësisë së Kebekut në Montreal z. Rikard Shpori drejt ekipeve finaliste, si dhe iu dorëzua Kupa e Kampionëve ekipit të Ferizajt, si dhe gjithë futbollistët e pjesëmarrësit i uruan suksese në sfidat e rradhës dhe falenderuan të gjithë ekipet që luajtën në këtë aktivitet sportiv.

Ermir Dardha

6 Qershor 2016

E drejta e publikimeve rezervohet vetëm me lejen e autorit.

Copyright © 2016

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s