Fjalë të urta “Naim Frashëri”

  

Naim Frashëri

Dhe të të falin
kamjen e jetën, 
mos thuaj kurrë
veç të vërtetën.


Gjithë njerëzit i duaj,
mos i pandeh për të huaj.

Mos i bëj njeriu në jetë,
gjë që sdo ta pësosh vetë.

Ai që hiqet i madh 
dhe mbahet i rëndë,
e ka mëndjen të vogël 
e të lehtë si pëndë.

Gjuha është
thikë e mprehtë,
plagë e saj nuk
është e lehtë,
shumë njerëz
gjuha mundon,
ca të tjerë
i turpëron.


Do të rrosh me nder
mbi dhe,
me të liq
mos u përzje.


Kur të jesh i zemëruar,
mendja është e turbulluar,
bëj durim sa të kullohet, 
se njeriu pastaj pendohet.

Mos e kthe fjalën kurrë,
por qëndro më një si burrë.

Shiko faqebardhë të rrosh,
e përpiqu të bësh mirë,
dhe me ç’do njeri të shkosh,
i padëm edhe i lirë.

Kusaria, ligësia, 
dhe sa të këqija janë,
edhe gjithë marrëzia,
padijen mëmë kanë.

—————————–

Gazeta Flas Shqip, Toronto, Kanada, Prill, 2015

E drejta e publikimeve rezervohet vetëm me lejen e autorit.

Copyright © 2015

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s