Kastriot Dervishi ekspozon në Montreal

Galeria Exhib’Art organizoi në datat 24 deri 27 Prill 2014 ekspozitën e titulluar “Identitet në lëvizje” në të cilën nëntë artistë kebekas dhe shqiptari Dervishi prezantuan krijimet e tyre.

20140504-010143 pm.jpg
​Kastriot Dervishi ka lindur në vitin 1963 në Berat, një qytet mbi 2400 vjeçar që ka ndikuar e frymëzuar gjithë karrieren artistike. Interesin mbi artin Dervishi e ka shfaqur që në fëmijërinë e tij, me tej ai vazhdoi studimet për pikturë në Liceun Artistik “J. Misja” dhe në Akademinë e Arteve në Tiranë ku u diplomua në pikture dhe skenografi. Që prej vitit 1984, ka marrë pjesë në ekspozita të ndryshme vetjake dhe në grup të organizuara në Shqipëri në vende të ndryshme në Europë dhe Kanada.

20140504-010303 pm.jpg
Kastriot Dervishi që prej tre vjetësh banon në Montreal ku edhe ekspozon vazhdimisht. ​Ekspozita e fundit është pjesmarrja e njëmbëdhjetë e tij në galeritë e artit në Montreal, dhe pikërisht në galerinë Exhib’Art. Ai është prezantuar me peisazhe të stilit ekspresionist nga Montreali, si dhe me disa kompozime abstarakt-figurative ku në qendër të tyre është figura e femrës, nudo. Në përmbyllje Dervishi si një nga piktorët e njohur beratas në tablotë e tij ka dhe elementin unik të lëvizjes së ngjyrës në gërshetimin e abstraktes me figurativen.

Ermir Dardha
Montreal
26.04.2014

Publikuar:
Tribuna Shqiptare, Montreal, Kanada, Date 04.05.2014

Blink Magazine, Albania, Date 04.05.2014

Gazeta Flas Shqip, Toronto, Kanada, Maj 2014

E drejta e publikimeve rezervohet vetëm me lejen e autorit.

Copyright © 2014

1 thought on “Kastriot Dervishi ekspozon në Montreal

  1. Pingback: Kastriot Dervishi ekspozon në Montreal | Blink

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s