Prezantimi i Autorit

20140209-084632 am.jpg
ERMIR DARDHA, ka lindur në qytetin e Beratit në vitin 1979. Fëmija i vogël në një familje muzikantësh, nga prindërit Sali Dardha dhe Afërdita Kryemadhi, dy mësues violine dhe themelues së shkollës së Muzikës, Berat. Ndërsa motra Persida Dardha violiniste e talentuar, e cila ka luajtur dhe luan në shumë orkestra me emër në Europë.

Për herë të parë ai do të largohej drejt Turqisë për studime në vitin 1994. Në vitin 1999 largohet drejt Britanisë së Madhe, dhe në vitin 2001 përfundon studimet kolegjiale profesionale në degën “Informacion Komunikim dhe Teknologji” në Kolegjin e Lestër-it, Angli. Më tej në vitin 2006 është diplomuar në dy disiplina në Menaxhim dhe Mardhënie Ndërkombëtare. Ai në të njëjtin vit do të zgjidhej nga studentët “President i brezit të parë të ish-studentëve të Universitetit të Nju Jork-ut, Tiranë dhe Nju Jork, post të cilin do ta mbante nga viti 2006-2008.

Po në të njëjtin vit akademik 2006-2007 do të fillonte karrierën akademike si Lektor i jashtëm në Universitetin Aleksandër Moisiu Durrës, në “Hyrje në Shkenca Politike”, dhe Asistent në “Menaxhimin e Marrëdhënieve Ndërkombëtare nëpërmjet Ligjit Ndërkombëtar” për Universitetin e Nju Jork-ut, Tiranë.

Në vitin 2009 do të përfundonte studimet në nivelin Master në degën Administrim Biznesi dhe do të mbante pozicione të rëndësishme nga viti 2007-2012 si Menaxher Klientësh Korporativ, Drejtues Agjensie Banke dhe Koordinator i Mardhënieve me Publikun për ProCredit Bank, Shqipëri.

Studimet nga 1999-2009 do ti kryente në gjuhën Angleze.

Me familjen, do të zhvendosej në Shtator të vitit 2012 me banim në Montreal, Kanada, nën programin e talenteve që pranon ky shtet nga e gjithë bota. Gjithashtu në 2012-2014 do të përfundonte studimet për gjuhën Frënge në Universitetin e Kebekut në Montreal.

Në vitet e fundit, do të publikonte artikuj Ekonomik dhe të Historisë së Diplomacisë Shqiptare, Analiza Ekonomike, dhe për Kulturën në gazetat shqipfolëse në Nju Jork, Kanada, Kosove dhe Shqipëri. Gjithashtu, artikuj akademik në nivel shkencor në Anglisht, Frengjisht, dhe pjesmares edhe në debate shkencore në Italisht.

Në përfundim, drejtimi institucional, apo bankar, administrim dhe menaxhim korporativ, janë disa nga eksperiencat e mëparshme. Ndërsa në të ardhmen dëshirohet të vijoj me karrieren Bankare si edhe me studimet Doktorale në Shkenca Politika Ekonomike përkatësisht për integrimin e Ballkanin Perëndimor në Bashkimin Europian kryesisht me fokus në shtetet shqipfolëse të këtij rajoni.

Copyright © 2014

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s